Nieuws
Hitte staat strandplezier in Heeze niet in de weg

ED.nl – Het was het afgelopen weekend flink puffen en zweten geblazen in het dorpshart van Heeze. Een groot gedeelte van de gemeentehuistuin was voor de vijfde editie van Beachvolleybal Heeze opnieuw omgetoverd in een tropisch paradijs. Dit keer met bijbehorende temperaturen.

Op het terras gingen de bierkannen en flesjes water zaterdag aan het einde van de middag veelvuldig van hand tot hand. Deelnemers en supporters maakten vooral dankbaar gebruik van het gratis watertappunt van de bhv’ers Dominique Hazeleger en Paul van Wordragen. De hulpverleners beleefden een rustige aanloop van het toernooi. “We hebben tot op heden alleen de gebruikelijke blessures behandeld, zoals verstuikingen, kneuzingen en schaafwonden. Ik kom hier al verschillende jaren, maar zo warm als nu was het nog nooit. Het is daarom vooral belangrijk dat mensen water blijven drinken”, zegt Hazeleger.

Waterpistolen en zwembadjes

Driehonderd volleyballers, verdeeld over bijna vijftig teams, werkten zich op de vier tijdelijke beachvelden in het zweet. Ondanks de hitte was de pret er niet minder om. Waterpistolen, zwembadjes en palmbomen boden de deelnemers en het publiek welkome verkoeling. Toernooi-organisator Arjen Snoeijen: ,,Ook hebben we extra schaduwplekken gecreëerd en meer zonnebrand ingeslagen dan gebruikelijk. Verder heeft de brandweer vanuit dorpshuis ’t Perron een tijdelijke waterleiding aangelegd waarmee we de deelnemers en het publiek wat verfrissing kunnen bieden.”

Eerder was het nog even spannend of de jubileumeditie vanwege de extreme weersverwachtingen wel door zou kunnen gaan. Het speelschema werd aangepast na het dwingend advies van de gemeente Heeze-Leende. Daardoor begonnen de wedstrijden pas om vijf uur en werd op vrijdag een extra speeldag aan het toernooi toegevoegd. ,,We waren daar in eerste instantie niet blij mee, maar achteraf gezien was het een verstandig besluit. Iedereen begrijpt dat je met deze temperaturen niet midden op de dag moet gaan sporten”, zegt toernooivoorzitter Roderick de Bruijn.

Deelneemster Franca Kox maalt niet om de hitte. “Ik heb er niet veel last van. En de extra speeldag was eigenlijk wel leuk. Van tevoren was er even de vrees dat het een stuk minder gezellig zou zijn, maar dit is eigenlijk beter”, zegt Kox.

Roy de Leijer