Nieuws, Programma
Beachvolleybal Heeze aangepast door hitte

Heeze24.nl – De opzet van de jubileum editie Beachvolleybal Heeze 2019 is gewijzigd vanwege de extreem warme weersomstandigheden. Na het activeren van een nationaal hitteplan begin deze week is er een dwingend advies afgegeven om het evenement in de huidige vorm te wijzigen.

Naast het stellen van extra voorwaarden mogen er op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 geen sportactiviteiten in de gemeente Heeze-Leende plaatsvinden. Dit vanwege de extreem warme weersomstandigheden.

Sinds maandag is het nationale hitteplan actief. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente op maandag een waarschuwing aan de organisatie van Beachvolleybal Heeze afgegeven inzake extreem warme weersomstandigheden. Dit heeft als gevolg dat er extra voorwaarden worden gesteld aan het evenement. Dit betreft onder anderen extra schaduwplekken, extra drinkpunten en het verstrekken van zonnebrandcreme. In de loop van dinsdag heeft de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) op advies van de RIVM en GGD, voor alle burgemeesters in Noord-Brabant het dwingende advies afgegeven om alle sportevenementen tot 1 juli te verplaatsen of af te gelasten.

Na overleg met de gemeente op dinsdagmiddag is een afgelasting van het evenement afgewend, maar dienen de wedstrijden van zaterdag en zondag pas na 17.00 te beginnen. Dit vanwege de hoge temperatuur, hoge luchtvochtigheid en SMOG vorming.

De organisatie van Beachvolleybal Heeze kan niet anders dan hier gevolg aan geven. Dit in het belang van de veiligheid van de deelnemers, aangezien dit te allen tijde voorop staat. Om toch de (fanatieke en enthousiaste) teams de kwaliteit en hoeveelheid van het aantal wedstrijden te garanderen heeft de organisatie besloten om uit te wijken naar de vrijdagavond. De vrijdag zal dan in het teken staan van de poulewedstrijden, die gemengd zijn tussen heren-, dames- en mixteams.

Mochten er teams op vrijdag verhinderd zijn, heeft dit geen gevolgen voor het mogelijk bereiken van de finales. Alle wedstrijden zullen op zaterdag na de opgelegde maatregel, dus vanaf 17.00 uur, plaatsvinden. De wedstrijden zullen eindigen om 22.00, waarna direct de feestavond vanwege de jubileum editie plaatsvindt.

Op zondag zullen de wedstrijden tevens vanaf 17.00 uur worden gestart. De afrondende poulewedstrijden zullen tot 19.00 uur op het programma staan, waarna de finales gaan starten. Het evenemententerrein is zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur geopend.

Mocht onverhoopt het hitteplan worden gewijzigd en de opgelegde maatregel worden opgeheven dan zullen de wedstrijden ‘gewoon’ op zaterdag en zondag worden gespeeld. Echter is dat op dit moment niet voorzienbaar.

De organisatie betreurt het dat het evenement in zijn huidige opzet moet worden gewijzigd, maar ziet geen andere mogelijkheid. De gezondheid van de deelnemers zal altijd voorop staan. Desondanks verwacht de organisatie dat de ploegen in grote getalen op vrijdagavond het programma komt afwerken.

Voor verdere informatie zullen zij communiceren via hun Facebookpagina.

We hopen nogmaals dat de deelnemers en bezoekers massaal komen genieten van deze jubileum editie. Dat betekent in het 5e jaar op vrijdagavond, zaterdag en zondag.

Met vriendelijke sportgroet,

Organisatie Beachvolleybal Heeze